dilluns, 18 de març del 2013

“Tecnologia d’ajuda. Intervencions per a persones amb discapacitat severa/profunda i múltiple”.


 
G.E. Lacioni, J. Sigafoos, M.F. O’Reilly i S.N. Sing
New York: Springer (2013)
 
Per a les persones amb discapacitat severa/profunda i múltiple, poder respondre a les necessitats bàsiques de la vida diària sovint suposa un repte important. Malgrat les grans dificultats, els avenços en la tecnologia d’ajuda està marcant diferències en la vida d’aquestes persones. El avenços en els micro processadors, els suports comunicatius amb sortida de veu, i els sistemes que utilitzen els ordinadors estan creant noves oportunitats per aquestes persones i per millorar les seves habilitats bàsiques.
 
Aquest llibre examina com l’ensenyament i els programes de rehabilitació poden afavorir la vida d’aquelles persones que presenten les discapacitats més severes. Es revisen les intervencions que en l’actualitat es porten a terme i quins són els resultats obtinguts.
 
El manual fa una revisió de les intervencions que són innovadores, respectuoses amb la dignitat de la persona i fàcils d’utilitzar. Els continguts que tracta són:
  • Commutadors en el programes d’habilitació.
  • Dispositius generadors de parla per a la comunicació i el desenvolupament social.
  • La tecnologia de l’ensenyament per promoure les habilitats acadèmiques, laborals i d’oci.
  • Tecnologia d’ajuda per promoure la marxa.
  • Sistemes d’orientació per facilitar els moviments en els espais interiors.
  • Tecnologia d’ajuda per disminuir les conductes problemàtiques.
Un llibre realment molt interessant i que aporta informació, estratègies i propostes que poden ser útils per a les persones que presenten les necessitats de suport més intenses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada